De persoonlijke lening kan worden gebruikt voor alle niet roerende zaken. U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het kopen van uw persoonlijke lening. Dit klinkt mooi, maar is enorm gevaarlijk, want het goed moet worden terugbetaald en u betaald er ook nog een rente over. Sluit alleen een persoonlijke lening af voor noodzakelijke doeleinden en nimmer voor luxe of gemakzucht.

Uitzonderingen op de regel

  1. Uw vakantie boeken met een persoonlijke lening. Dit kan rendabel zijn. Stel u wilt op vakantie en kunt met vroeg verschillende rentesreserveringskorting tot wel 40% besparen, maar uw vakantiegeld is nog niet binnen? Wat dan? Een persoonlijke lening zou dan kunnen lonen, want stel u kunt een lening krijgen tegen 5% rente, dan zou u alsnog 35% besparen.
  2. Trouwen met deels met lening. Een bruiloft is een flinke investering. Vaak krijgt u wel een een flinke bruidsschat, maar vooraf moet alles worden betaald. U wilt trouwen en dan kunt u ervoor kiezen om eenmalig een lening aan te gaan.
  3. Persoonlijke lening voor aanschaf van een auto. Soms kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van een autolening. Vergelijk dit altijd.
  4. Overlijden van familielid. Enorm spijtig is het wanneer een familielid zonder overlijdensverzekering komt te overlijden. De kosten lopen al snel op tot een bedrag van 10.000 euro. Dit heeft de gemiddelde Belg niet op haar bankrekening. U ontkomt er niet aan om dit te financieren.

Wij helpen u de juiste lening aan te gaan

Wij zijn geen voorstander van geld lenen! Indien u er echt niet aan ontkomt een krediet af te nemen, dan helpen wij u graag bij het vinden van de juiste maatschappij. Immers, er zijn nog altijd veel woekerprijzen gaande die u onnodig op kosten kunnen jagen. Wij geven u inzicht in uw financiele verplichting en zullen met u klappen over de alternatieven. De voordeligste optie gaan wij u voorstellen en verwerken in uw huiselijke boekhouding.